Smažená křupavá zelenina

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si těstíčko - do mísy dáme mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, olej a většinu vody. Vyšleháme hladké těsto a přidáme další vodu, aby mělo konzistenci smetany. Necháme 20 minut v lednici.
  • 2
    Připravíme si omáčku - v pánvi přivedeme k bodu varu ocet, sójovou omáčku, cukr, vodu a sůl. Sundáme pánev z plamene a necháme vychladnout.
  • 3
    Smícháme zázvor, chilli, koriandr a česnek. Přidáme vystydlou směs s octem a vše promícháme.
  • 4
    Rozehřejeme v pánvi olej. Obalíme zeleninu i žampiony v těstíčku a osmažíme všechnu postupně, aby byly do zlatova a křupavá. Necháme okapat olej.
  • 5
    K zelenině podáváme omáčku ve zvláštní misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.