Smažená křupavá zelenina
50 min.
Ingredience
- 100gramůBrokolice
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůCuketa
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2decilitryVoda pitná
- 6lžicOcet vinný
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceCukr třtinový
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 100gramůKvěták
- 2lžičkyZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si těstíčko - do mísy dáme mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, olej a většinu vody. Vyšleháme hladké těsto a přidáme další vodu, aby mělo konzistenci smetany. Necháme 20 minut v lednici.
- 2Připravíme si omáčku - v pánvi přivedeme k bodu varu ocet, sójovou omáčku, cukr, vodu a sůl. Sundáme pánev z plamene a necháme vychladnout.
- 3Smícháme zázvor, chilli, koriandr a česnek. Přidáme vystydlou směs s octem a vše promícháme.
- 4Rozehřejeme v pánvi olej. Obalíme zeleninu i žampiony v těstíčku a osmažíme všechnu postupně, aby byly do zlatova a křupavá. Necháme okapat olej.
- 5K zelenině podáváme omáčku ve zvláštní misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.