Smažená kuřecí prsa s limetovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 40gramůTuk rostlinný
- 125gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyLimetka
- 400gramůZakysaná smetana
- 2lžíceBazalka
- 2lžíceDolin - Vermouth
- 1kusSalát hlávkový
- 2lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem.
- 2Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky. Ty osolíme, opepříme a obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v nasekaných mandlích, které k řízkům dobře přitiskneme.
- 3V pánvi rozehřejeme tuk na smažení a řízky na středním ohni smažíme 15-20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Přendáme je na nahřátý talíř a udržujeme je v teple.
- 4Z dobře umytých limetek ostrouháme kůru, pak je rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. Bazalku opereme, osušíme, nakrájíme nadrobno.
- 5V porcelánové misce dobře promícháme limetkovou šťávu a kůru s trochou soli, bazalkou, zakysanou smetanou a vermutem.
- 6Hlávkový salát vypereme, dobře osušíme, natrháme na malé kousky.
- 7Řízky podáváme obložené salátem, polité polovinou limetové omáčky a zlehka posypané drceným zeleným pepřem, ozdobené několika celými lístky bazalky.
- 8Zbylou omáčku servírujeme v malé misce zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 20. 10. 2017
Smažená kuřecí prsa s limetovou omáčkou
Musíme vyzkoušet 😁