Smažená kuřecí prsa s limetovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem.
  • 2
    Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky. Ty osolíme, opepříme a obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v nasekaných mandlích, které k řízkům dobře přitiskneme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme tuk na smažení a řízky na středním ohni smažíme 15-20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Přendáme je na nahřátý talíř a udržujeme je v teple.
  • 4
    Z dobře umytých limetek ostrouháme kůru, pak je rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. Bazalku opereme, osušíme, nakrájíme nadrobno.
  • 5
    V porcelánové misce dobře promícháme limetkovou šťávu a kůru s trochou soli, bazalkou, zakysanou smetanou a vermutem.
  • 6
    Hlávkový salát vypereme, dobře osušíme, natrháme na malé kousky.
  • 7
    Řízky podáváme obložené salátem, polité polovinou limetové omáčky a zlehka posypané drceným zeleným pepřem, ozdobené několika celými lístky bazalky.
  • 8
    Zbylou omáčku servírujeme v malé misce zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 20. 10. 2017
Smažená kuřecí prsa s limetovou omáčkou
Musíme vyzkoušet 😁