Smažená parmice na sladkokyselo

35 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
932 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby bez hlavy omyjeme a osušíme. Kůži po obou stranách nařízneme a maso obalíme ve třech lžičkách kukuřičného škrobu.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej, vložíme rybu a na středním ohni smažíme cca 6-7 minut z jedné strany, poté obrátíme a stejnou dobu smažíme z druhé strany dokřupava. Vyjmeme a uchováme teplou.
  • 3
    V pánvi ponecháme pouze cca 2 lžíce oleje, opět rozpálíme a dozlatova na něm cca 2-3 minuty osmahneme nadrobno nasekaný česnek, strouhaný zázvor a najemno nakrájenou šalotku. Přidáme cherry rajčátka a smažíme, dokud nepuknou. Poté přilijeme vinný ocet, vmícháme cukr, kečup a rybí omáčku. Na mírném ohni necháme zvolna vařit cca 2 minuty. Dle chuti osolíme, opepříme, můžeme přidat ještě ocet, cukr nebo rybí omáčku.
  • 4
    Zbytek škrobu rozmícháme v trošce vody a přilijeme do omáčky. Na silném ohni mícháme do zhoustnutí.
  • 5
    Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou, snítkami koriandru a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.