Smažená parmice na sladkokyselo
35 min.
Ingredience
- 1lžíceČesnek
- 1lžíceZázvor celý
- 2lžíceŠalotka
- 225gramůRajčata
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceKečup
- 3lžíceVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusCibulka jarní
- 4lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžíceOmáčka rybí
- 800gramůParmice
- 120mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
932 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ryby bez hlavy omyjeme a osušíme. Kůži po obou stranách nařízneme a maso obalíme ve třech lžičkách kukuřičného škrobu.
- 2Ve woku rozpálíme olej, vložíme rybu a na středním ohni smažíme cca 6-7 minut z jedné strany, poté obrátíme a stejnou dobu smažíme z druhé strany dokřupava. Vyjmeme a uchováme teplou.
- 3V pánvi ponecháme pouze cca 2 lžíce oleje, opět rozpálíme a dozlatova na něm cca 2-3 minuty osmahneme nadrobno nasekaný česnek, strouhaný zázvor a najemno nakrájenou šalotku. Přidáme cherry rajčátka a smažíme, dokud nepuknou. Poté přilijeme vinný ocet, vmícháme cukr, kečup a rybí omáčku. Na mírném ohni necháme zvolna vařit cca 2 minuty. Dle chuti osolíme, opepříme, můžeme přidat ještě ocet, cukr nebo rybí omáčku.
- 4Zbytek škrobu rozmícháme v trošce vody a přilijeme do omáčky. Na silném ohni mícháme do zhoustnutí.
- 5Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou, snítkami koriandru a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.