Smažená rýže na malajský způsob
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1lžičkaZázvor celý
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžičkyChilli omáčka
- 3kusyCibulka jarní
- 230gramůHrášek mražený
- 230gramůVepřová pečeně
- 3lžíceOmáčka sojová světlá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1,5hrnkyRýže dlouhozrnná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Rozšleháme v misce vajíčko, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, přilijeme vajíčko a necháme 30 vteřin bez míchání na ohni. Omeletu srolujeme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme stranou na později.
- 2Zbylý olej rozehřejeme ve velké pánvi, přidáme nakrájenou cibuli se zázvorem, krevety zbavené ulit a vnitřností a česnek. Dvě minuty smažíme, nesmí se nám česnek připálit.
- 3Přidáme mražený hrášek, jarní cibulku, sójovou omáčku, chilli omáčku a vepřové maso nakrájené na menší kousky. Promícháme a přidáme vařenou rýži, aby se vše prohřálo. Povaříme 8 minut.
- 4Hotový pokrm podáváme ozdobený vajčenými nudličkami z omelety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.