Smažená rýže s kuřecím masem a vejci
47 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 130gramůSlanina vepřová
- 30mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 2lžičkyCukr krupice
- 400gramůKuřecí prsa
- 60gramůHrášek mražený
- 300gramůRýže loupaná
- 30mililitrůOmáčka sójová
- 15mililitrůOmáčka ústřicová
- 150gramůCibulka jarní
- 3litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
28 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na menší kousky a dáme do hrnce s vodou. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Vejce rozšleháme, slaninu nakrájíme na malé nudličky, jarní cibulku na kolečka.
- 2Kuřecí maso uvaříme do měkka, poté slijeme a dáme stranou. Rýži uvaříme v osolené vodě, slijeme. Olej rozpálíme a osmažíme na něm vejce, ta poté z pánve vyndáme a pokrájíme na menší kusy. Do pánve přidáme česnek, cibuli a slaninu, smažíme 3 minuty, poté přidáme víno a cukr. Necháme 1 minutu prohřát a přimícháme kuřecí maso a hrášek. Opět minutu smažíme, přidáme vařenou rýži, sójovou omáčku,ústřicovou omáčku, cibulky a polovinu vajec. Smažíme ještě 3 minuty. Servírujeme posypané zbytkem vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.