Smažené brambory pro alergiky
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 450gramůBrambory sladké (Batáty)
- 340gramůHovězí maso přední
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 20gramůPetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceOlej z pšeničných klíčků
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve vodě se slupkou. Necháme vychladnout a oloupeme, nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1 centimetr. Hovězí maso také rozkrájíme na kostky o hraně 1 centimetr.
- 2Oloupeme cibuli a posekáme nadrobno.
- 3Připravíme pánev, vlijeme do ní olej a zahřejeme. Vsypeme do pánve cibulku a osmahneme ji, dokud lehce nezhnědne. Poté přidáme nakrájené brambory i maso, opečeme a lehce promícháváme. Osolíme, opepříme a přidáme worcester.
- 4Ztlumíme teplotu, rozprostřeme směs brambor rovnoměrně po pánvi a přitlačíme. 15 minut upravujeme tak, aby spodní část příliš nezhnědla. Nesmíme směs spálit.
- 5Nakonec posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.