Smažené cuketové prsty

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2443 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
261 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
947 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené cukety nakrájíme na hranolky.
  • 2
    V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou, nastrouhaným Parmezánem, citronovou kůrou, špetkou soli a pepře.
  • 3
    V jiné misce rozšleháme vejce a do další misky vsypeme hladkou mouku.
  • 4
    Cuketové hranolky obalíme postupně v mouce, vejcích a v ochucené strouhance.
  • 5
    Obalené hranolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje v pánvi nebo ve fritéze dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
  • 6
    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.