Smažené cuketové prsty
30 min.
Ingredience
- 3kusyCuketa
- 100gramůStrouhanka
- 20gramůPetržel
- 115gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCitronová kůra
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrOlej slunečnicový
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2443 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
261 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
947 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené cukety nakrájíme na hranolky.
- 2V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou, nastrouhaným Parmezánem, citronovou kůrou, špetkou soli a pepře.
- 3V jiné misce rozšleháme vejce a do další misky vsypeme hladkou mouku.
- 4Cuketové hranolky obalíme postupně v mouce, vejcích a v ochucené strouhance.
- 5Obalené hranolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje v pánvi nebo ve fritéze dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
- 6Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.