Smažené dary moře se zázvorem
25 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusPaprika červená
- 115gramůSépie
- 1lžíceLimetková šťáva
- 4lžíceMléko kokosové
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát ledový
- 1kusLimetka
- 1hrstCibulka jarní
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 20gramůZázvor celý
- 115gramůHřebenatka
- 200gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pánvičce rozehřejeme slunečnicový a sezamový olej. Zázvor a jarní cibulky nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova. Přidáme červenou papriku zbavenou semínek a nakrájenou a restujeme další cca 3 min.
- 2Poté přidáme hřebenatky, oloupané krevety a sépiové kroužky a dusíme cca 3 min, dokud mořské plody nebudou téměř hotové.
- 3Vmícháme limetovou šťávu, sójovou omáčku a kokosové mléko a necháme krátce povařit, dokud šťáva mírně nezhoustne a ochutíme solí a pepřem.
- 4Na talíře naaranžujeme libovolný zeleninový salát, navrch přidáme směs a zalijeme šťávou. Podáváme s dílky limety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.