Smažené dary z moře

65 min.
Japonsko

Ingredience

    • Omáčka
      • 310mililitrůGranule dashi
      • 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
      • 80mililitrůOmáčka sojová - Tamari
    • Přísady
    • Těstíčko
      • 40gramůSolamyl - bramborový škrob
      • 300mililitrůVoda pitná
      • 130gramůMouka polohrubá
      • 1špetkaSůl
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    469 kcal
    Bílkoviny
    35 g
    Tuky
    6 g
    Sacharidy
    80 g
    Vláknina
    17 g
    Cukr
    3 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Krevety očistíme, do každé uděláme tři řezy, otočíme je bříšky dolů a zatlačíme, aby se narušila jejich struktura, krevety se potom nebudou kroutit. Plátky sépie i lososa rozkrájíme na kousky 3 x 3 cm. Připravené mořské plody dáme odležet do ledničky.
    • 2
      Do hlubší pánve nalijeme olej, rozpálíme. Všechny suroviny kromě řas Nori a lístků petržele obalíme v těstíčku z mouky, vody, soli a škrobu.
    • 3
      Do první várky těstíčka namočíme cibuli s dýní a ihned je ponoříme do oleje. Takto smažíme i další kousky zeleniny. Následně je necháme odkapat na ubrousku. V těstíčku obalíme plody moře a necháme je smažit, dokud nebudou do zlatova.
    • 4
      Do menší misky smícháme dashi, Mirin, sójovou omáčku a povaříme.
    • 5
      Smažené kousky namáčíme do omáčky.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.