Smažené fazole

50 min.
Mexiko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole si předem uvaříme ve vodě.
  • 2
    Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kmín a mletý koriandr. Smažíme asi 20 minut, až cibule změkne a zkaramelizuje. Přidáme naběračku měkkých, vařených fazolí a smažíme, aby se prohřály. Během smažení rozmačkáme fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.
  • 3
    Pokračujeme, až přidáme po částech všechny fazole, pak do nich vmícháme prolisovaný česnek.
  • 4
    Snížíme teplotu a vaříme, až se z fazolí stane hustá pasta. Osolíme a přendáme do servírovací mísy. Posypeme sekaným čerstvým koriandrem. Navrch rozdrobíme sýr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.