Smažené fazole
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 250gramůFazole Borlotti
- 1kusKoriandr čerstvý
- 50gramůSýr Feta
- 1lžičkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazole si předem uvaříme ve vodě.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kmín a mletý koriandr. Smažíme asi 20 minut, až cibule změkne a zkaramelizuje. Přidáme naběračku měkkých, vařených fazolí a smažíme, aby se prohřály. Během smažení rozmačkáme fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.
- 3Pokračujeme, až přidáme po částech všechny fazole, pak do nich vmícháme prolisovaný česnek.
- 4Snížíme teplotu a vaříme, až se z fazolí stane hustá pasta. Osolíme a přendáme do servírovací mísy. Posypeme sekaným čerstvým koriandrem. Navrch rozdrobíme sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.