Smažené houby v česnekovém těstíčku
20 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 0,1litrCitronová šťáva
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůŘecký jogurt
- 200gramůZakysaná smetana
- 3lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5kilogramŽampiony čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Houby pečlivě očistíme a rozkrojíme napůl. Česnek zbavíme slupky, 1 stroužek prolisujeme do citronové šťávy a opepříme. Houby necháme v této směsi marinovat.
- 2Žloutky oddělíme od bílků a žloutky smícháme s pivem. Bílky našleháme, dokud neztuhnou a přidáme 1 špetku soli. Našlehané bílky smícháme dohromady s moukou a máslem.
- 3Olej na pánvi necháme řádně rozpálit. Houby poprášíme moukou, obalíme v těstíčku a osmahneme na oleji. Houby smažíme cca 3 minuty.
- 4Zamícháme dohromady jogurt, zakysanou smetanu, nasekané bylinky a na závěr prolisujeme zbytek česneku. Důkladně zamícháme, osolíme a opepříme. Podáváme v omáčkovníku k osmaženým houbám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.