Smažené hovězí maso s brokolicí
25 min.
Ingredience
- 350gramůHovězí svíčková
- 350gramůBrokolice
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusZázvor celý
- 2lžičkyCukr třtinový
- 2lžíceSherry brandy
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžičkaOlej sezamový
- 0,5hrnekVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
3 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z masa odstraníme tuk a nakrájíme na tenké nudličky. Důkladně obalíme v kukuřičném škrobu. Na pánvi rozpálíme sezamový olej, přidáme maso a za stálého míchání cca 3 minuty orestujeme. Vyjmeme a odložíme stranou.
- 2Do pánve vsypeme nadrobno nakrájenou brokolici a cibulku, přidáme rozmačkaný česnek, na plátky nakrájenou mrkev a zázvor, zalijeme vývarem a zakryté pokličkou krátce povaříme. Poté sejmeme poklici a za stálého míchání vaříme, dokud se vývar neodpaří.
- 3Sójovou omáčku smícháme se sherry a cukrem, přidáme k masu a vaříme další 2-3 minuty.
- 4Hotový pokrm servírujeme na předehřátých talířích s nudlemi nebo rýží. Můžeme dozdobit natí jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.