Smažené hovězí maso s brokolicí

25 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
3 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z masa odstraníme tuk a nakrájíme na tenké nudličky. Důkladně obalíme v kukuřičném škrobu. Na pánvi rozpálíme sezamový olej, přidáme maso a za stálého míchání cca 3 minuty orestujeme. Vyjmeme a odložíme stranou.
  • 2
    Do pánve vsypeme nadrobno nakrájenou brokolici a cibulku, přidáme rozmačkaný česnek, na plátky nakrájenou mrkev a zázvor, zalijeme vývarem a zakryté pokličkou krátce povaříme. Poté sejmeme poklici a za stálého míchání vaříme, dokud se vývar neodpaří.
  • 3
    Sójovou omáčku smícháme se sherry a cukrem, přidáme k masu a vaříme další 2-3 minuty.
  • 4
    Hotový pokrm servírujeme na předehřátých talířích s nudlemi nebo rýží. Můžeme dozdobit natí jarní cibulky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.