Smažené hřiby na listovém salátu
25 min.
Ingredience
- 300gramůMajonéza
- 150gramůSalát kadeřavý
- 100gramůStrouhanka
- 3kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 8kusůOkurky nakládané
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSalát hlávkový
- 800gramůHříbky čerstvé
- 1lžíceKopr čerstvý
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
69 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
13 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Hřiby očistíme a rozkrojíme na poloviny. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej a hříbky na něm dozlatova osmažíme.
- 2Saláty očistíme, omyjeme a natrháme na kousky. Usmažené houby rozložíme na salát spolu s dílky omytého citronu.
- 3Okurky, cibulky a omytý kopr nasekáme a vmícháme do majonézy. Osolíme, opepříme, mírně osladíme a podáváme k houbám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.