Smažené indonéské nudle
35 min.
Ingredience
- 300gramůNudle čínské vaječné
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůVepřové maso mleté
- 150gramůKlobása Dunajská
- 120gramůFazolové klíčky
- 100gramůHrášek
- 100gramůCeler řapíkatý
- 50gramůPažitka
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 5gramůZázvor celý
- 7gramůSůl
- 4gramyPepř bílý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůGarnát obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
- 2Mleté maso osolíme, smícháme s prolisovaným česnekem a cibulí nakrájenou nadrobno. Vytvoříme z něj menší kuličky, kterém opečeme na arašídovém oleji na pánvi wok spolu s kousky klobásy. K opečeným kuličkám přihodíme hotové nudle a krátce osmažíme. Přidáme fazolové klíčky, hrášek, nakrájené řapíky celeru a garnáty. Směs protřásáme a lehce opečeme. Na závěr přidáme sójovou omáčku, pažitku, nastrouhaný zázvor a podle chuti osolíme a opepříme. Před servírováním pokapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.