Smažené jehněčí kuličky
60 min.
Ingredience
- 4lžíceMouka kukuřičná
- 1lžičkaGaram masala
- 7stroužkůČesnek
- 8kusůChilli paprička zelená
- 100mililitrůKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaZázvor mletý
- 0,25kilogramBrambory
- 0,2kilogramJehněčí maso mleté
- 50mililitrůTuk
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaChilli koření mleté
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
344 mg
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, posypeme masalou, chilli, koriandrem, zázvorem a nakrájeným česnekem. Důkladně maso prohněteme, aby vstřebalo veškeré ingredience, a necháme jej vařit v malém množství vody. Následně jej přemístíme na pánev, zalijeme olejem a smažíme, dokud maso nepustí veškerou šťávu.
- 2Oloupeme a omyjeme brambory. Následně je uvaříme a najemno rozmačkáme. Zelené chilli a lístky koriandru nakrájíme. Smícháme je s bramborovou kaší a mletým masem a uhněteme kuličky.
- 3V misce si připravíme kukuřičnou moučku, kterou smícháme s trochou vody. Kuličky v mouce namáčíme a postupně smažíme na tuku na pánvi, dokud nezezlátnou. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.