Smažené karbanátky dušené v pivu
45 min.
Ingredience
- 600gramůMaso mleté - mix
- 150mililitrůMléko polotučné
- 2kusyRohlíky bílé
- 60gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 3lžíceStrouhanka
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
63 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
542 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce.
- 2V míse smícháme mleté maso, slaninu, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, citronovou šťávu, vymačkané rohlíky a strouhanku. Vlhkýma rukama tvoříme z hmoty karbanátky a smažíme na másle s olejem. Poté karbanátky přeložíme na talíř a výpek rozšleháme s pivem, přivedeme k varu, vložíme zpět karbanátky a pod poklicí dusíme zhruba čtvrt hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.