Smažené kedlubny
60 min.
Ingredience
- 800gramůKedlubna
- 2kusyPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceStrouhanka
- 1decilitrOlej stolní
- 3lžíceMléko polotučné
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
26 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupané kedlubny uvaříme téměř doměkka v osolené vodě s 2 kuličkami pepře.
- 2Okapané a částečně vychladlé kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 6 mm. Obalíme je v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a ve strouhance. Smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova.
- 3Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.