Smažené kotlety se zeleninou
45 min.
Ingredience
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůStrouhanka
- 2lžíceOlej stolní
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 200gramůSýr smetanový tavený 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
43 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety neklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Na rozehřátém oleji smažíme po každé straně 5 minut.
- 2Smetanu rozšleháme se žloutky a taveným sýrem, ve vodní lázni ji umícháme do krému.
- 3Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, povaříme 7 minut, scedíme, prolijeme studenou vodou. Omyté listy špenátu podusíme na lžíci másla, osolíme a opepříme. Mrkev i celer osmahneme na lžíci másla, rozdělíme na talíře, obložíme špenátem, smaženými kotletami a krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.