Smažené krůtí medailonky s chřestem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a příčně nakrájíme na proužky. Chřest omyjeme a oloupeme, dřevanté konce odřízneme a nakrájíme ho na slabé plátky.
  • 2
    Krůtí maso rozporcujeme na medailonky, odstraníme blány, mírně naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 3
    Zeleninový vývar smícháme v míse s hořčicí.
  • 4
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm prudce osmažíme z obou stran doměkka. Poté je vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla, např. do mírně vyhřáté trouby.
  • 5
    Do výpeku v pánvi nasypeme zeleninu a za stálého míchání ji 5 minut smažíme. Potom přilijeme vývar s hořčicí, promícháme a ještě krátce povaříme.
  • 6
    Maso rozdělíme na talíře, přidáme k němu zeleninu, polijeme omáčkou, posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.