Smažené krůtí medailonky s chřestem
30 min.
Ingredience
- 1kusPaprika žlutá
- 250gramůChřest bílý
- 400gramůKrůtí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5decilitrVývar zeleninový
- 1lžíceHořčice
- 1hrstOřechy vlašské
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a příčně nakrájíme na proužky. Chřest omyjeme a oloupeme, dřevanté konce odřízneme a nakrájíme ho na slabé plátky.
- 2Krůtí maso rozporcujeme na medailonky, odstraníme blány, mírně naklepeme, opepříme a osolíme.
- 3Zeleninový vývar smícháme v míse s hořčicí.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm prudce osmažíme z obou stran doměkka. Poté je vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla, např. do mírně vyhřáté trouby.
- 5Do výpeku v pánvi nasypeme zeleninu a za stálého míchání ji 5 minut smažíme. Potom přilijeme vývar s hořčicí, promícháme a ještě krátce povaříme.
- 6Maso rozdělíme na talíře, přidáme k němu zeleninu, polijeme omáčkou, posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.