Smažené kuličky z hovězího masa
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaKari koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůHovězí maso mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSkořice mletá
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusTykev
- 0,5litrVývar drůbeží
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
18 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Rajčata scedíme a nakrájíme nadrobno. Tykev omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Sterilovanou cizrnu scedíme a necháme okapat.
- 2Mleté hovězí maso smícháme s vejcem a moukou, podle chuti přidáme kari koření, pepř a sůl. Ze směsi vytvoříme malé kuličky.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, přimícháme do něj kari koření a pak v něm krátce smažíme masové kuličky. Během smažení je obracíme, aby se celé olejem obalily. Poté kuličky posypeme skořicí a ještě je asi 2 minuty smažíme.
- 4Do pánve potom přidáme nadrobno nakrájená rajčata a tykev, scezenou cizrnu a med, přilijeme vývar a vše důkladně promícháme. Vývar přivedeme k varu a směs vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Před podáváním ještě dochutíme pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.