Smažené kuličky z hovězího masa

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
18 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata scedíme a nakrájíme nadrobno. Tykev omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Sterilovanou cizrnu scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Mleté hovězí maso smícháme s vejcem a moukou, podle chuti přidáme kari koření, pepř a sůl. Ze směsi vytvoříme malé kuličky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, přimícháme do něj kari koření a pak v něm krátce smažíme masové kuličky. Během smažení je obracíme, aby se celé olejem obalily. Poté kuličky posypeme skořicí a ještě je asi 2 minuty smažíme.
  • 4
    Do pánve potom přidáme nadrobno nakrájená rajčata a tykev, scezenou cizrnu a med, přilijeme vývar a vše důkladně promícháme. Vývar přivedeme k varu a směs vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Před podáváním ještě dochutíme pepřem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.