Smažené kuřecí maso s medovo-hořčičnou omáčkou

40 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
199 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omáčku si připravíme tak, že v misce rozmícháme med s hořčicí a sherry octem. Necháme stranou odležet.
  • 2
    Plátky kuřete omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2x2 cm. Osolíme a opepříme.
  • 3
    V další misce rozšleháme vejce, vložíme kousky masa a dobře promícháme. Poté přisypeme mouku a opět promícháme tak, aby se kuřecí kousky celé obalily, a aby těstíčko neteklo.
  • 4
    Obalované kousky kuřete smažíme na rozehřátém olivovém oleji 15-20 minut dozlatova ze všech stran. Osmažené maso ještě jednou ochutíme solí a pepřem.
  • 5
    Podáváme s miskou omáčky, do které maso namáčíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.