Smažené kuřecí maso s medovo-hořčičnou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice
- 50gramůMed včelí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaOcet Sherry
- 2kusyVejce slepičí
- 600gramůKuřecí prsa
- 8lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
199 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omáčku si připravíme tak, že v misce rozmícháme med s hořčicí a sherry octem. Necháme stranou odležet.
- 2Plátky kuřete omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2x2 cm. Osolíme a opepříme.
- 3V další misce rozšleháme vejce, vložíme kousky masa a dobře promícháme. Poté přisypeme mouku a opět promícháme tak, aby se kuřecí kousky celé obalily, a aby těstíčko neteklo.
- 4Obalované kousky kuřete smažíme na rozehřátém olivovém oleji 15-20 minut dozlatova ze všech stran. Osmažené maso ještě jednou ochutíme solí a pepřem.
- 5Podáváme s miskou omáčky, do které maso namáčíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.