Smažené lilky s volským okem

30 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V misce smícháme zakysanou smetanu, pepř, sůl, nasekanou pažitku a lžičku olivového oleje, důkladně vymícháme do jemné omáčky. Lilkové plátky osolíme a opečeme na rozpáleném másle z obou stran dozlatova, vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce, uchováme teplé. Na jiné pánvi připravíme volská oka z vajec, osolíme, střed žloutků ozdobíme špetkou papriky. Servírujeme na talíři několik plátků lilku zalité omáčkou a navrch položíme volské oko. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.