Smažené lilky s volským okem
30 min.
Ingredience
- 600gramůLilek
- 150gramůZakysaná smetana
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř bílý
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5mililitrůOlej olivový
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V misce smícháme zakysanou smetanu, pepř, sůl, nasekanou pažitku a lžičku olivového oleje, důkladně vymícháme do jemné omáčky. Lilkové plátky osolíme a opečeme na rozpáleném másle z obou stran dozlatova, vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce, uchováme teplé. Na jiné pánvi připravíme volská oka z vajec, osolíme, střed žloutků ozdobíme špetkou papriky. Servírujeme na talíři několik plátků lilku zalité omáčkou a navrch položíme volské oko. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.