Smažené lilky se širokými nudlemi
45 min.
Ingredience
- 10gramůSůl
- 1000mililitrůVoda pitná
- 500gramůLilek
- 50mililitrůOmáčka Teriyaki
- 35gramůOlej olivový extra panenský
- 40gramůPažitka
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 350gramůNudle široké
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 10 - 12 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Lilky omyjeme, nakrájíme podélně na silnější plátky, pažitku posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky lilků a smažíme z obou stran. Přilijeme omáčku, necháme ji téměř vyvařit a když začne karamelizovat, plátky lilků v karamelu lehce obalíme. Lilky vyjmeme, do stejné pánve přilijeme smetanu a provaříme se zbytkem karamelu.
- 3Nudle smícháme s pažitkou, smetanovou omáčkou rozdělíme na talíře a navrch položíme plátky lilků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.