Smažené mušle
230 min.
Ingredience
- 800gramůMušle srdcovky
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyČesnek
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 15mililitrůOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 300mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1055 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
84 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
488 mg
Postup přípravy
- 1Mušle omyjeme a necháme několik hodin pročišťovat ve studené osolené vodě. Oloupeme stroužky česneku, nasekáme petrželku. Mušle scedíme a dáme do velkého hrnce, přidáme stroužek česneku, bílé víno, olej a při střední teplotě pod pokličkou za občasného zatřesení hrncem povaříme, aby se otevřely.
- 2Stáhneme pánev ze sporáku, mušle vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a mušle, které se neotevřely. Tekutinu, v níž se vařily, jemně scedíme a uchováme. Do mísy prosijeme mouku, doprostřed uděláme důlek, dáme do něj sůl a vejce. Vše důkladně promícháme.
- 3Dolijeme 1 dl vody a tekutinu z vaření mušlí, těsto prohněteme, přidáme nasekanou petrželku, lehce podrcený stroužek česneku a mušle. Vše důkladně promícháme. Těsto zakryjeme a necháme 30-40 minut odpočívat.
- 4Rozehřejeme dostatečné množství oleje, vyjmeme z těsta česnek a vyhodíme. Po lžících připravené těsto smažíme, aby bylo po všech stranách dozlatova. Hotové kousky poklademe na savý kuchyňský papír, posolíme a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.