Smažené mušle

230 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1055 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
84 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
488 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle omyjeme a necháme několik hodin pročišťovat ve studené osolené vodě. Oloupeme stroužky česneku, nasekáme petrželku. Mušle scedíme a dáme do velkého hrnce, přidáme stroužek česneku, bílé víno, olej a při střední teplotě pod pokličkou za občasného zatřesení hrncem povaříme, aby se otevřely.
  • 2
    Stáhneme pánev ze sporáku, mušle vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a mušle, které se neotevřely. Tekutinu, v níž se vařily, jemně scedíme a uchováme. Do mísy prosijeme mouku, doprostřed uděláme důlek, dáme do něj sůl a vejce. Vše důkladně promícháme.
  • 3
    Dolijeme 1 dl vody a tekutinu z vaření mušlí, těsto prohněteme, přidáme nasekanou petrželku, lehce podrcený stroužek česneku a mušle. Vše důkladně promícháme. Těsto zakryjeme a necháme 30-40 minut odpočívat.
  • 4
    Rozehřejeme dostatečné množství oleje, vyjmeme z těsta česnek a vyhodíme. Po lžících připravené těsto smažíme, aby bylo po všech stranách dozlatova. Hotové kousky poklademe na savý kuchyňský papír, posolíme a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.