Smažené obalované srdcovky
30 min.
Ingredience
- 1lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 2kusyVejce slepičí
- 1kilogramMušle srdcovky
- 110gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůOmáčka tatarská
- 1kusCitrony
- 500mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1602 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
150 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme. Strouhanku zvlášť promícháme s bylinkami. Srdcovky zbavíme lastur, obalíme ve vejci a ve strouhance. Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 180 °C a srdcovky v něm osmažíme dozlatova. Necháme oschnout na papírové utěrce a ihned podáváme s tatarskou omáčkou a citronem nakrájeným na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.