Smažené olihně
35 min.
Ingredience
- 675gramůOlihně
- 100mililitrůOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Vápník
72 mg
Postup přípravy
- 1Olihním oddělíme hlavy, odstraníme vnitřnosti a osten, omyjeme zevnitř i zvenku studenou vodou. Těsně nad očima odřízneme z hlavy chapadla, rozdělíme je na kousky. Z těla olihně odřízneme hnědou kůži a maso nakrájíme na 5 mm kroužky.
- 2Mouku smícháme s pepřem a solí, obalíme kroužky i chapadla. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme, chapadla necháme nakonec. Křupavé kousky vyndáme děrovanou naběračkou a položíme na papírový ubrousek.
- 3Trochu posolíme, ozdobíme petrželkou a klínky citrónu.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 18. 6. 2016
Smažené olihně
Jaký osten mám odstranit?? Nějak se mi ho nedaří najít?? Kdyby to byl samec tak bych možná věděl. Našel jsem jen vnitřnosti a zobák, ale osten nikde. Trocha zoologie by ti neuškodila. Ty jelito z hovada.