Smažené olihně

35 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Vápník
72 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olihním oddělíme hlavy, odstraníme vnitřnosti a osten, omyjeme zevnitř i zvenku studenou vodou. Těsně nad očima odřízneme z hlavy chapadla, rozdělíme je na kousky. Z těla olihně odřízneme hnědou kůži a maso nakrájíme na 5 mm kroužky.
  • 2
    Mouku smícháme s pepřem a solí, obalíme kroužky i chapadla. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme, chapadla necháme nakonec. Křupavé kousky vyndáme děrovanou naběračkou a položíme na papírový ubrousek.
  • 3
    Trochu posolíme, ozdobíme petrželkou a klínky citrónu.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 18. 6. 2016
Smažené olihně
Jaký osten mám odstranit?? Nějak se mi ho nedaří najít?? Kdyby to byl samec tak bych možná věděl. Našel jsem jen vnitřnosti a zobák, ale osten nikde. Trocha zoologie by ti neuškodila. Ty jelito z hovada.