Smažené pikantní vepřové kotlety

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4670 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
509 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, nakrájíme na 100 g porce, které osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, okraje nařízneme a pod fólii jemně naklepeme. Položíme do fritovacího hrnce a na rozpáleném oleji kotlety smažíme nejdéle 5 minut.
  • 2
    Omáčka: Do kastrůlku vylijeme vodu, přimícháme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů, přidáme med, škrobovou omáčku, worcesterskou a sójovou omáčku, podle vlastní chuti osolíme, opepříme a na slabém ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky, asi 10 minut. Připravené smažené kotlety rozdělíme podle porcí na talíře, přidáme uvařenou omáčku, vybereme vhodnou přílohu a jídlo servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.