Smažené pikantní vepřové kotlety
30 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové kotlety
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžičkyKari koření
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Omáčka
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 1decilitrVoda pitná
- 2kusyPomeranče
- 1lžíceMed včelí
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2litryOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4670 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
509 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, nakrájíme na 100 g porce, které osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, okraje nařízneme a pod fólii jemně naklepeme. Položíme do fritovacího hrnce a na rozpáleném oleji kotlety smažíme nejdéle 5 minut.
- 2Omáčka: Do kastrůlku vylijeme vodu, přimícháme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů, přidáme med, škrobovou omáčku, worcesterskou a sójovou omáčku, podle vlastní chuti osolíme, opepříme a na slabém ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky, asi 10 minut. Připravené smažené kotlety rozdělíme podle porcí na talíře, přidáme uvařenou omáčku, vybereme vhodnou přílohu a jídlo servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.