Smažené řízky s uzeným masem a žampiony

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
48 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Moravské uzené maso umeleme společně se žampiony, pak ke směsi přidáme zelený hrášek, jedno rozšlehané vajíčko, vše dobře promícháme.
  • 2
    Druhé vajíčko uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme, pokrájíme na malé kostičky, přidáme ke směsi mletého masa, žampionů a hrášku, opepříme, osolíme, vše opět promícháme.
  • 3
    Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Na každý řízek položíme plátek sýra a šunky, na ně rozložíme připravenou směs. Posypeme kari kořením, zavineme, ve spoji propíchneme grilovacími jehlami nebo párátky.
  • 4
    Připravíme těstíčko: do misky rozklepneme 2 vejce, rozmícháme se 2 lžícemi hladké mouky, osolíme, promícháme s nastrouhaným sýrem. V těstíčku pak masové závitky obalíme.
  • 5
    V pánvi rozpálíme olej, na něm zabalené řízky osmažíme do zlatova. Vyjmeme je, přemístíme do zapékací mísy, na každý položíme lžičku másla, mísu přikryjeme a v troubě, předehřáté na 200 stupňů, je dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.