Smažené řízky s uzeným masem a žampiony
40 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKari koření
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůMoravské uzené maso
- 200gramůHrášek
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůMáslo čerstvé
- 50gramůŠunka dušená
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
48 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Moravské uzené maso umeleme společně se žampiony, pak ke směsi přidáme zelený hrášek, jedno rozšlehané vajíčko, vše dobře promícháme.
- 2Druhé vajíčko uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme, pokrájíme na malé kostičky, přidáme ke směsi mletého masa, žampionů a hrášku, opepříme, osolíme, vše opět promícháme.
- 3Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Na každý řízek položíme plátek sýra a šunky, na ně rozložíme připravenou směs. Posypeme kari kořením, zavineme, ve spoji propíchneme grilovacími jehlami nebo párátky.
- 4Připravíme těstíčko: do misky rozklepneme 2 vejce, rozmícháme se 2 lžícemi hladké mouky, osolíme, promícháme s nastrouhaným sýrem. V těstíčku pak masové závitky obalíme.
- 5V pánvi rozpálíme olej, na něm zabalené řízky osmažíme do zlatova. Vyjmeme je, přemístíme do zapékací mísy, na každý položíme lžičku másla, mísu přikryjeme a v troubě, předehřáté na 200 stupňů, je dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.