Smažené řízky z vepřového boku
35 min.
Ingredience
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 500gramůVepřový bok
- 1kusŽemle tuková
- 100mililitrůMléko polotučné
- 80gramůSýr Moravský bochník 45%
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 6lžicStrouhanka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1315 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
127 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
418 mg
Cukr
936 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý vepřový bůček nakrájíme na kousky a umeleme. Žemli nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem a přidáme k masu spolu s nastrouhaným sýrem a vejcem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme oválné ploché řízky, obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na pánvi na rozehřátém oleji je smažíme po obou stranách dozlatova. Můžeme podávat s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.