Smažené řízky z vepřového boku

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1315 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
127 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
418 mg
Cukr
936 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý vepřový bůček nakrájíme na kousky a umeleme. Žemli nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem a přidáme k masu spolu s nastrouhaným sýrem a vejcem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme oválné ploché řízky, obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na pánvi na rozehřátém oleji je smažíme po obou stranách dozlatova. Můžeme podávat s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.