Smažené rybí filé s paprikovým máslem
35 min.
Ingredience
- 1kilogramFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
688 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme v misce. Polovinu mleté sladké papriky smícháme s rozehřátým máslem a polovinu s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- 2V pánvi rozpálíme olej smíchaný s paprikou, filé na něm zprudka opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potíráme paprikovým máslem.
- 3Opečené filé podáváme s vařenými bramborami, pokapané citronovou šťávou a posypané nakrájenou natí petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.