Smažené rybí filé s paprikovým máslem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
688 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozšleháme v misce. Polovinu mleté sladké papriky smícháme s rozehřátým máslem a polovinu s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej smíchaný s paprikou, filé na něm zprudka opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potíráme paprikovým máslem.
  • 3
    Opečené filé podáváme s vařenými bramborami, pokapané citronovou šťávou a posypané nakrájenou natí petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.