Smažené smrže s chilli a vajíčky
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusChilli paprička
- 2kusyRajčata
- 400gramůSmrže čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé smrže očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Zelenou jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kroužky. Petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a posekáme nadrobno. Rajčata omyjeme a pokrájíme na kolečka.
- 2Papričku s cibulkou zpěníme ve woku na rozpáleném oleji s máslem, přidáme houby, rajčata, sůl, pepř, kmín, zázvor, promícháme a smažíme dozlatova. Nakonec přimícháme rozšlehaná vajíčka. Mícháme, a když se vajíčka začnou srážet, pánev odstavíme z plotny. Pokrm dochutíme solí, posypeme petrželkou, promícháme, upravíme na talíře a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.