Smažené telecí řízky s citronovou omáčkou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené telecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a máslo a řízky na něm opečeme 2 minuty po každé straně. Vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.
  • 3
    Na pánev vlijeme šťávu vymačkanou z jednoho citronu a vermut. Povaříme a rozředíme šťávou připečeniny. Do omáčky vmícháme nadrobno nasekanou petrželku a kapary.
  • 4
    Hotové řízky podáváme přelité omáčkou a obložíme plátky druhého citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.