Smažené telecí řízky s omáčkou z gorgonzoly

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
80 mg
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Paličkou na maso naklepeme omyté a osušené řízky. Osolíme je a opepříme.
  • 2
    Do mixéru vlijeme smetanu a vložíme gorgonzolu. Rozmixujeme.
  • 3
    V hlubší pánvi si zahřejeme olej a máslo. Opékáme řízky při střední teplotě z každé strany 2 minuty. Hotové vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.
  • 4
    Slijeme tuk z pánve a zvýšíme teplotu. Vlijeme na pánev grappu, kterou rozředíme připečeniny a vaříme do zhoustnutí. Přilijeme rozmixovanou gorgonzolu a vaříme, dokud není omáčka krémová.
  • 5
    Naskládáme na talíře řízky a zalijeme je omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.