Smažené telecí řízky s omáčkou z gorgonzoly
30 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kotlety
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 2centilitryGrappa
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
80 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Paličkou na maso naklepeme omyté a osušené řízky. Osolíme je a opepříme.
- 2Do mixéru vlijeme smetanu a vložíme gorgonzolu. Rozmixujeme.
- 3V hlubší pánvi si zahřejeme olej a máslo. Opékáme řízky při střední teplotě z každé strany 2 minuty. Hotové vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.
- 4Slijeme tuk z pánve a zvýšíme teplotu. Vlijeme na pánev grappu, kterou rozředíme připečeniny a vaříme do zhoustnutí. Přilijeme rozmixovanou gorgonzolu a vaříme, dokud není omáčka krémová.
- 5Naskládáme na talíře řízky a zalijeme je omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.