Smažené telecí řízky s šalvějí
30 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kotlety
- 50gramůŠalvěj čerstvá
- 50gramůŠunka parmská
- 5centilitrůVíno Marsala
- 2lžíceOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
5 g
Cukr
214 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené telecí kotlety naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Každý řízek obložíme šalvějový lístky a šunkou a obložení sepneme k řízku párátkem.
- 3V pánvi si prohřejeme olivový olej a 20 g másla. Na střední teplotě řízky smažíme po každé straně 2 minuty. Vyjmeme a hotové zabalíme do alobalu.
- 4Odlijeme tuk z pánve a připečeniny rozředíme dezertním vínem. Přivedeme omáčku k varu a zahustíme ji zbytkem másla. Řízky servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.