Smažené telecí řízky s šalvějí

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
5 g
Cukr
214 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené telecí kotlety naklepeme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Každý řízek obložíme šalvějový lístky a šunkou a obložení sepneme k řízku párátkem.
  • 3
    V pánvi si prohřejeme olivový olej a 20 g másla. Na střední teplotě řízky smažíme po každé straně 2 minuty. Vyjmeme a hotové zabalíme do alobalu.
  • 4
    Odlijeme tuk z pánve a připečeniny rozředíme dezertním vínem. Přivedeme omáčku k varu a zahustíme ji zbytkem másla. Řízky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.