Smažené telecí řízky se sýrem
30 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceStrouhanka
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
187 mg
Cukr
524 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.
- 2Na každý řízek položíme plátek sýra, maso přeložíme a zajistíme párátky. Pak řízky postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a připravené řízky se sýrem v něm smažíme z obou stran dozlatova, až jsou měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.