Smažené vepřové kotlety s pomeranči a šalvějí
35 min.
Ingredience
- 2lžíceŽelé rybízové
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyŠalvěj sušená
- 1lžičkaSůl
- 600gramůVepřové kotlety
- 1kusPomeranče
- 2lžíceMartini bianco
- 285mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme ve velké pánvi olej, okořeníme kotlety a polovinu z nich smažíme z každé strany 4 minuty.
- 2Vyjmeme je a usmažíme další várku, a předchozí udržujeme teplé.
- 3Druhou várku přidáme k první a udržujeme vše teplé.
- 4Přilijeme vývar do pánve, vermut, přidáme šťávu a kůru z pomeranče a želé. Povaříme 5 minut, dokud se polovina tekutiny nevypaří a omáčka částečně neztmavne.
- 5Přisypeme do omáčky šalvěj, vložíme do ní kotlety a necháme prohřát.
- 6Kotlety podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.