Smažené vepřové ledvinky se zeleninou

35 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
6 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ananas scedíme, šťávu uchováme. Maso očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    Na omáčku smícháme v misce kukuřičný škrob, ananasovou šťávu, přidáme sójovou omáčku, rýžové víno, cukr, ocet a prášek z pěti druhů koření. Důkladně promícháme a odložíme stranou.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, nasekanou chilli papričku bez semínek a zázvor a cca 1/2 min. za stálého míchání restujeme. Přidáme maso a zlehka povaříme cca 2-3 min. Vmícháme na tenké kousky pokrájenou mrkev, nakrájenou papriku a vaříme další 2-3 min. Přidáme napůl rozkrojené hrachové lusky, fazolové výhonky a kukuřici a za stálého míchání povaříme 1-2 min. Nakonec přilijeme připravenou omáčku spolu se zbytkem ananasové šťávy a vaříme do zhoustnutí. Zmírníme oheň a prohříváme ještě 1-2 min. Na závěr vmícháme nasekaný koriandr, okořeníme dle chuti, rozdělíme na talíře, posypeme praženými sezamovými semínky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.