Smažené vepřové ledvinky se zeleninou
35 min.
Ingredience
- 230gramůKompot ananasový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 2lžičkyOlej olivový
- 1kusCibule červená
- 1kusChilli paprička
- 1kusZázvor celý
- 350gramůVepřové ledvinky
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusPaprika červená
- 170gramůHrachové lusky
- 230gramůFazolové výhonky
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceSezam - semena
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
6 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Ananas scedíme, šťávu uchováme. Maso očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Na omáčku smícháme v misce kukuřičný škrob, ananasovou šťávu, přidáme sójovou omáčku, rýžové víno, cukr, ocet a prášek z pěti druhů koření. Důkladně promícháme a odložíme stranou.
- 3V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, nasekanou chilli papričku bez semínek a zázvor a cca 1/2 min. za stálého míchání restujeme. Přidáme maso a zlehka povaříme cca 2-3 min. Vmícháme na tenké kousky pokrájenou mrkev, nakrájenou papriku a vaříme další 2-3 min. Přidáme napůl rozkrojené hrachové lusky, fazolové výhonky a kukuřici a za stálého míchání povaříme 1-2 min. Nakonec přilijeme připravenou omáčku spolu se zbytkem ananasové šťávy a vaříme do zhoustnutí. Zmírníme oheň a prohříváme ještě 1-2 min. Na závěr vmícháme nasekaný koriandr, okořeníme dle chuti, rozdělíme na talíře, posypeme praženými sezamovými semínky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.