Smažené vepřové řízky s fenyklem
30 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůVíno bílé
- 50gramůPetržel - nať
- 1lžíceOlej rostlinný
- 10gramůFenykl obecný
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
321 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a 20 g másla. Opékáme řízky při střední teplotě. Vyndáme je z pánve a zabalíme je do alobalu.
- 2Slijeme z pánve tuk a přidáme na ni fenykl - nejlépe čerstvá semínka. Zalijeme bílým vínem, kterým rozředíme připečeniny. Vaříme, dokud nezhoustne a zahustíme 30 g másla.
- 3Řízky podáváme přelité omáčkou a posypané nadrobno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.