Smažené vepřové závitky z fritovacího hrnce

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4980 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
523 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící vody lžící položíme 4 vejce, která uvaříme naměkko, potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme je a necháme stranou k dalšímu použití. Obalování: Na talíř vysypeme mouku, na druhý nasypeme strouhanku, do dalšího rozklepneme 2 celá vejce, která rozkvedláme spolu s pivem, solí a pepřem.
  • 2
    Maso nakrájíme na 100 g porce, osolíme, opepříme, přes potravinářskou fólii naklepeme. Na každou porci masa položíme 1 plátek šunky, 1 celé vejce a zabalíme do závitku, který spojíme párátky, anebo svážeme kuchyňským provázkem a obalujeme nejdříve v hladké mouce, potom ve vajíčku s pivem a nakonec ve strouhance.
  • 3
    Takto připravené závitky smažíme ve fritovacím hrnci na rozpáleném oleji. Hotové závitky potom rozkrojíme na půlky, porcujeme na mělké talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.