Smažené vepřové závitky z fritovacího hrnce
25 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 40gramůŠunka dušená
- 1litrVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na obalování
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2litryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4980 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
523 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící vody lžící položíme 4 vejce, která uvaříme naměkko, potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme je a necháme stranou k dalšímu použití. Obalování: Na talíř vysypeme mouku, na druhý nasypeme strouhanku, do dalšího rozklepneme 2 celá vejce, která rozkvedláme spolu s pivem, solí a pepřem.
- 2Maso nakrájíme na 100 g porce, osolíme, opepříme, přes potravinářskou fólii naklepeme. Na každou porci masa položíme 1 plátek šunky, 1 celé vejce a zabalíme do závitku, který spojíme párátky, anebo svážeme kuchyňským provázkem a obalujeme nejdříve v hladké mouce, potom ve vajíčku s pivem a nakonec ve strouhance.
- 3Takto připravené závitky smažíme ve fritovacím hrnci na rozpáleném oleji. Hotové závitky potom rozkrojíme na půlky, porcujeme na mělké talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.