Smažené závitky ze svíčkové
40 min.
Ingredience
- těstíčko
- 3lžíceMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 400gramůHovězí svíčková
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1mililitrOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
527 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a prolisovaným česnekem.
- 2Každý plátek poklademe na proužky nakrájenou slaninou a posypeme oloupanou, jemně nasekanou cibulí. Stočíme do závitků a sepneme jehlami.
- 3Závitky namočíme do těstíčka a zvolna po obou stranách usmažíme na rozehřátém oleji.
- 4Příprava těstíčka: Vejce rozšleháme s polohrubou moukou, mlékem, olejem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.