Smažené zeleninové placičky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
15 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu a květák očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zeleninu uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak ji slijeme, necháme okapat a umeleme. Přidáme k ní jemně nasekanou petrželku, dvě vejce, tři lžíce mouky a trochu strouhanky, podle chuti opepříme a osolíme a vše důkladně promícháme.
  • 2
    Z připravené zeleninové směsi uděláme malé placky, které postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve zbylé strouhance.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, zeleninové placičky v něm osmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.