Smažené zeleninové tempury se sladkou chilli omáčkou

35 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
58 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky nakrájíme na nudličky, papriky překrojíme napůl, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Na omáčku vložíme do mísy rozdrcený česnek, nastrouhanou mrkev, nasekanou chilli papričku bez semínek, přidáme vodu, cukr, šťávu vymačkanou z limety, rýžový ocet, rybí omáčku a důkladně promícháme. Zakryjeme fólií a odložíme.
  • 3
    Připravíme tempurové těstíčko. Dvě lžíce mouky odložíme na později. Žloutky v míse rozšleháme s ledovou vodou. Přisypeme zbylou mouku, sůl a zlehka promícháme. Pokud máme těsto příliš husté, můžeme zředit vodou.
  • 4
    Ve woku nebo fritovacím hrnci rozpálíme olej na tepotu 190 °C. Připravenou zeleninu postupně po hrstech posypeme trochou mouky, namočíme do těstíčka a vhodíme do oleje. Smažíme 3-4 minuty dokřupava. Pomocí děrované naběračky vyjmeme, osušíme na papírové utěrce a uchováme teplou.
  • 5
    Jakmile máme hotovou všechnu zeleninu, ihned podáváme s namáčecí omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.