Smažené zeleninové tempury se sladkou chilli omáčkou
35 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 2kusyPaprika červená
- 200mililitrůOlej rostlinný
- Omáčka
- 150mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyCukr krupice
- 1kusChilli paprička
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaOcet rýžový
- 2,5lžíceOmáčka rybí
- 0,5kusLimetka
- 0,5kusMrkev kořen
- Těstíčko
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
58 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Lilky nakrájíme na nudličky, papriky překrojíme napůl, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Na omáčku vložíme do mísy rozdrcený česnek, nastrouhanou mrkev, nasekanou chilli papričku bez semínek, přidáme vodu, cukr, šťávu vymačkanou z limety, rýžový ocet, rybí omáčku a důkladně promícháme. Zakryjeme fólií a odložíme.
- 3Připravíme tempurové těstíčko. Dvě lžíce mouky odložíme na později. Žloutky v míse rozšleháme s ledovou vodou. Přisypeme zbylou mouku, sůl a zlehka promícháme. Pokud máme těsto příliš husté, můžeme zředit vodou.
- 4Ve woku nebo fritovacím hrnci rozpálíme olej na tepotu 190 °C. Připravenou zeleninu postupně po hrstech posypeme trochou mouky, namočíme do těstíčka a vhodíme do oleje. Smažíme 3-4 minuty dokřupava. Pomocí děrované naběračky vyjmeme, osušíme na papírové utěrce a uchováme teplou.
- 5Jakmile máme hotovou všechnu zeleninu, ihned podáváme s namáčecí omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.