Smažené zelí

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkové zelí očistíme a omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky, přitiskneme je k sobě. Vložíme do vařící osolené vody, do níž jsme přidali citronovou šťávu. Vaříme 8 - 12 minut ne úplně do měkka, vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    V misce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme. Čtvrtky zelí ve směsi po všech stranách namočíme, potom je obalíme ve strouhance, smažíme v hlubší pánvi na horkém oleji asi 12 minut.
  • 3
    Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.