Smažené zelí
45 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10lžicStrouhanka
- 1000gramůZelí hlávkové bílé
- 3kusyVejce slepičí
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí očistíme a omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky, přitiskneme je k sobě. Vložíme do vařící osolené vody, do níž jsme přidali citronovou šťávu. Vaříme 8 - 12 minut ne úplně do měkka, vyjmeme a necháme okapat.
- 2V misce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme. Čtvrtky zelí ve směsi po všech stranách namočíme, potom je obalíme ve strouhance, smažíme v hlubší pánvi na horkém oleji asi 12 minut.
- 3Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.