Smaženky mozečkové
45 min.
Ingredience
- 100gramůTuk
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusVepřový mozek
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 0,5kusCibule
- 0,5kusVeka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
33 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
268 mg
Cukr
763 mg
Postup přípravy
- 1Mozeček očistíme, odblaníme a rozkrájíme nadrobno.
- 2Cibuli si nakrájíme najemno a podusíme na lžičce másla. Poté přidáme mozeček, přisypeme jemně nasekanou petrželovou nať, osolíme a podusíme cca 7 min.
- 3Rozkvedláme vajíčka, osolíme a v této fázi přidáme k mozečku. Vše zamícháme a než směs zhoustne, odstavíme z ohně.
- 4Veku rozkrájíme na tenké plátky. Polovinu namažeme směsí a druhou polovinou plátků přikryjeme. Rozšleháme vejce a v nich poté takto připravené plátky omočíme a obalíme je ve strouhané housce (nebo strouhance).
- 5Na pánvi rozehřejeme tuk a v něm pak takto připravené smaženky opečeme. Jakmile jsou upečené, vyndáme je na papírový ubrousek, aby přebytečný tuk okapal.
- 6Mozečkové smaženky podáváme jako předkrm. Nebo je můžeme použít jako zákusek k čistému bujónu. Mohou být také jako příloha k dušenému špenátu.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.