Smaženky mozečkové

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
33 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
268 mg
Cukr
763 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mozeček očistíme, odblaníme a rozkrájíme nadrobno.
  • 2
    Cibuli si nakrájíme najemno a podusíme na lžičce másla. Poté přidáme mozeček, přisypeme jemně nasekanou petrželovou nať, osolíme a podusíme cca 7 min.
  • 3
    Rozkvedláme vajíčka, osolíme a v této fázi přidáme k mozečku. Vše zamícháme a než směs zhoustne, odstavíme z ohně.
  • 4
    Veku rozkrájíme na tenké plátky. Polovinu namažeme směsí a druhou polovinou plátků přikryjeme. Rozšleháme vejce a v nich poté takto připravené plátky omočíme a obalíme je ve strouhané housce (nebo strouhance).
  • 5
    Na pánvi rozehřejeme tuk a v něm pak takto připravené smaženky opečeme. Jakmile jsou upečené, vyndáme je na papírový ubrousek, aby přebytečný tuk okapal.
  • 6
    Mozečkové smaženky podáváme jako předkrm. Nebo je můžeme použít jako zákusek k čistému bujónu. Mohou být také jako příloha k dušenému špenátu.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.