Smažený celer po vídeňsku

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
43 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, které blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat, osolíme a opepříme.
  • 2
    Do talíře nasypeme hladkou mouku, v dalším talíři rozšleháme vejce a do třetí nasypeme strouhanku smíchanou s citronovou kůrou.
  • 3
    Plátky celeru postupně obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a celerové řízečky na něm z obou stran osmažíme dozlatova. Po usmažení ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.