Smažený celer po vídeňsku
45 min.
Ingredience
- 3kusyCeler bulvový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 1lžíceCitronová kůra
- 150mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
43 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, které blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat, osolíme a opepříme.
- 2Do talíře nasypeme hladkou mouku, v dalším talíři rozšleháme vejce a do třetí nasypeme strouhanku smíchanou s citronovou kůrou.
- 3Plátky celeru postupně obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- 4Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a celerové řízečky na něm z obou stran osmažíme dozlatova. Po usmažení ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.