Smažený domácí sýr
40 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
391 mg
Cukr
290 mg
Postup přípravy
- 1Měkký tvaroh dáme do misky, přikryjeme a odložíme na teplé místo na 1 až 3 dny, dokud se tvaroh nezačne roztékat. Pravidelně promícháme. Když je sýr rozteklý, přidáme žloutek, máslo, sůl, kmín a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi s nepřilnavým povrchem. Když vznikne kompaktní hmota, odstavíme. Posypeme nasekanou pažitkou. Ještě teplé a tekuté můžeme mazat na pečivo, ztuhlé naporcujeme a podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.