Smažený domácí sýr

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
391 mg
Cukr
290 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Měkký tvaroh dáme do misky, přikryjeme a odložíme na teplé místo na 1 až 3 dny, dokud se tvaroh nezačne roztékat. Pravidelně promícháme. Když je sýr rozteklý, přidáme žloutek, máslo, sůl, kmín a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi s nepřilnavým povrchem. Když vznikne kompaktní hmota, odstavíme. Posypeme nasekanou pažitkou. Ještě teplé a tekuté můžeme mazat na pečivo, ztuhlé naporcujeme a podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.