Smažený krocan s hrachovými lusky
270 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej sezamový
- 6lžicCitronová šťáva
- 1špetkaZázvor celý
- 1lžičkaMed včelí
- 115gramůHrachové lusky
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 55gramůOřechy Kešu
- 6kusůCibulka jarní
- 230gramůKaštany vodní
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 450gramůDrůbeží maso
- 1hrnekRýže dlouhozrnná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smícháme v mělké nádobě sezamový olej s citronovou šťávou, zázvorem, medem a česnekem. Poté přidáme krocaní maso a promícháme. Zakryjeme nádobou a necháme 4 hodiny marinovat.
- 2Minutu povaříme v osolené vodě hrachové lusky. Poté scedíme, opláchneme pod studenou vodou a odložíme na později.
- 3Z nádoby vyndáme marinované maso, osušíme a uschováme zbylou marinádu.
- 4Předehřejeme pánev a přilejeme arašídový olej, kešu oříšky a dozlatova osmahneme - 2 minuty. Poté oříšky vyndáme a odložíme na později.
- 5Na pánev vložíme krocaní maso a dozlatova osmahneme po dobu 4 minut. Přidáme jarní cibulku, vodní kaštany, hrachové lusky a zbytek marinády. Necháme povařit, dokud maso nezměkne a omáčka nezačne bublat. Nakonec přidáme kešu oříšky, zamícháme a podáváme.
- 6Jako přílohu doporučujeme rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.