Smažený lilek se sýrem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté lilky nakrájíme na plátky, osolíme, necháme 1 hodinu stát a potom je osušíme.
  • 2
    Rozšleháme vejce a smícháme je s nastrouhaným sýrem. Směs na plotně mícháme a zahříváme, až zhoustne.
  • 3
    Do vychladlé směsi přidáme nasekanou petrželku a potíráme jí každý druhý plátek lilku asi 1cm silnou vrstvou. Druhým plátkem vždy přikryjeme, stiskneme a obalíme v mouce. Takto připravené lilky usmažíme na oleji.
  • 4
    Podáváme s dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.