Smažený lilek se sýrem
45 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 4kusyLilek
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 120mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky nakrájíme na plátky, osolíme, necháme 1 hodinu stát a potom je osušíme.
- 2Rozšleháme vejce a smícháme je s nastrouhaným sýrem. Směs na plotně mícháme a zahříváme, až zhoustne.
- 3Do vychladlé směsi přidáme nasekanou petrželku a potíráme jí každý druhý plátek lilku asi 1cm silnou vrstvou. Druhým plátkem vždy přikryjeme, stiskneme a obalíme v mouce. Takto připravené lilky usmažíme na oleji.
- 4Podáváme s dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.