Smažený losos s mandlemi a zázvorem
22 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 85gramůZázvor celý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 85gramůMandle
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceRozinky tmavé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 800gramůLosos obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
27 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Osolíme filety, opepříme, poprášíme moukou. Rozpálíme ve velké pánvi olej a 5 minut smažíme ryby z každé strany, dokud nebudou křupavé a zlatavé. Poté je vyndáme a udržujeme v teple.
- 2Nastrouháme zázvor, vymačkáme do misky šťávu - cca 6 lžiček.
- 3Rozehřejeme v pánvi na mírném plameni máslo a smažíme 2 minuty mandle. Přisypeme rozinky, přilijeme zázvorovou šťávu a vše na chvilinku zahřejeme. Hotovou mandlovou směsí posypeme lososy a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.