Smažený mečoun

20 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
435 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku dáme do hlubokého talíře, osolíme ji a opepříme. Do druhého talíře vlijeme rozšlehané vejce, do třetího talíře vsypeme strouhanku.
  • 2
    Filety obalíme v trojobalu. Na velké pánvi rozehřejeme olej, do něj vložíme obalené porce ryby a zprudka je 2-3 minuty z každé strany smažíme, až jsou křupavé, dozlatova osmažené a uvnitř šťavnaté. Nevejdou-li se všechny porce najednou, smažíme je nadvakrát.
  • 3
    Filety dáme krátce okapat na papírových ubrouscích. Rybu servírujeme, zdobíme řezy citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.