Smažený mečoun
20 min.
Ingredience
- 700gramůFilé z mečouna
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůStrouhanka
- 1kusCitrony
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
435 mg
Postup přípravy
- 1Mouku dáme do hlubokého talíře, osolíme ji a opepříme. Do druhého talíře vlijeme rozšlehané vejce, do třetího talíře vsypeme strouhanku.
- 2Filety obalíme v trojobalu. Na velké pánvi rozehřejeme olej, do něj vložíme obalené porce ryby a zprudka je 2-3 minuty z každé strany smažíme, až jsou křupavé, dozlatova osmažené a uvnitř šťavnaté. Nevejdou-li se všechny porce najednou, smažíme je nadvakrát.
- 3Filety dáme krátce okapat na papírových ubrouscích. Rybu servírujeme, zdobíme řezy citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.